Win het boek: ‘Hoe laat je een plant van je houden?’

plant

 

Onlangs was ze in ons land en mochten we haar interviewen over haar boek Hoe laat je een plant van je houden dat nu in de winkel ligt.

Waarom is het zo goed om planten in huis te hebben?

“Ik zou graag willen dat mensen een routine met planten ontwikkelen. Zo doe je misschien aan yoga om rust in je hoofd te krijgen. Als je aandacht aan je planten geeft, zitten daar ook voordelen aan: dat kan rustgevend zijn en planten zorgen voor schone lucht in huis.”

Jij hebt meer dan duizend planten thuis. Hoe verzorg je die allemaal?

“Elke dag ben ik een half uur met ze bezig en op zondag krijgen ze mijn volle aandacht. Ik inspecteer of er geen beestjes tussen de bladeren zitten, geef ze water. Nu ik mijn boek aan het promoten ben, heb ik iemand van een plantenshop uit de buurt ingehuurd om ze te verzorgen. Die is wel wat gewend.”

Wat wil je bereiken met je boek?

“Planten zijn in staat een omgeving te creëren waarin ze willen leven, en dat kunnen mensen ook. Het boek gaat dan ook niet alleen over de relatie die je met planten kunt hebben, maar ook over de relatie met jezelf en de mensen om je heen. Mijn boodschap is: verzorg je planten, en vergeet jezelf niet.”

Tips van Summer

Wil je graag wat meer planten in huis halen, dan heeft Summer nog wat tips:

  1. Kijk goed naar de lichtval in je huis: planten houden van licht dus waar komt bij jou in je huis het meeste licht naar binnen. Staat je raam op het zuiden of westen dan komt er erg veel licht naar binnen. Staat je raam op het oosten gericht dan komt er voldoende licht naar binnen. Heb je een raam op het noorden dan is dat te donker voor je plant.
  2. Kijk ook goed naar jezelf. Ben je vaak van huis of niet? Zo heeft de ene plant meer verzorging nodig dan een andere plant. Kijk wat het beste bij jou en je levensstijl past.
  3. Je kunt naar een tuincentrum gaan om planten uit te zoeken, maar Summer heeft een voorkeur voor de wat kleinere plantenwinkels. Zo is ze in Nederland fan van stadstuinwinkels Stek in Rotterdam, Wildernis in Amsterdam en de Rood & Bloem in Utrecht.

Win het boek: Hoe laat je een plant van je houden?

Haar boek Hoe laat je een plant van je houden is geen interieurboek over het ophangen van klimop aan de vensterbank. Het gaat over echte redenen waarom het goed voor je is om planten binnen te brengen. Nieuwsgierig geworden? Santé mag 5 exemplaren weggeven. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij een van de gelukkigen!

plantWinactie loopt tot en met 10 december 2019.

Beeld: Joey L

Winnen: 2 kaartjes voor Last Christmas én een warme muts

 

Last Christmas is een titel die je natuurlijk bekend voorkomt, want de film is geïnspireerd op de grote kersthit van George Michael. Naast dit nummer is er in deze film nog veel meer muziek van legendarische artiest te horen.

Hoofdrollen

In de hoofdrollen zie je Emilia Clarke en Henry Golding. Ook Emma Thompson speelt een rol in de film en schreef daarnaast het scenario.

Last Christmas

Het verhaal

Het verhaal gaat over Kate (Emilia Clarke), een jonge vrouw die de ene na de andere slechte keus maakt. Zo werkt ze bijvoorbeeld in een 365-dagen Kerstmis winkel, verkleed als elfje. Maar dan ontmoet ze Tom (Henry Golding) en verandert haar leven compleet. Eigenlijk is het te mooi om waar te zijn…

Win kaarten voor Last Christmas én een warme wintermuts

Santé geeft 5 x 2 kaarten weg voor Last Christmas inclusief bijpassende wintermuts. Kans maken? Vul onderstaand formulier in.

De winactie loopt tot en met vrijdag 15 november 2019.

Win een noise cancelling headphone van Sony

headphones

 

Deze headphones van Sony filteren omgevingsgeluiden weg. Bovendien geven ze optimale geluidskwaliteit. En handig: de in-ear phones hebben een Quick Charging-functie om 90 minuten van muziek te genieten na slechts 10 minuten opladen.

De WF1000XM3 (t.w.v. € 250) is een in-ear headphone, de WH1000XM3 (t.w.v. € 380) een over-ear headphone.

Winnen

Wil je een van deze headphones winnen? Vul onderstaand formulier aan en geef ook aan naar welke headphone je voorkeur gaat.

Deze winactie loopt tot en met 31 december 2019.

Win een bamboe badjas van Happy Towels

badjas

 

De badjassen van Happy Towels zijn gemaakt van bamboe en biokatoen en dat maakt dat ze zacht zijn voor je huid en voor het milieu. Daarbij worden de badjassen in Turkije gemaakt, tegen een eerlijke prijs. Kortom: de perfecte badjas voor in de sauna of op reis!

Winnen

Santé mag vier exemplaren weggeven in de kleuren donkerblauw of turquoise (t.w.v. € 75,-). Wil je kans maken? Vul onderstaand formulier in.

Deze winactie loopt tot en met 31 december 2019.

Win een Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2

 

Maar hij kan nog veel meer. Ga je hardlopen, dan kun je je favoriete muziek afspelen zonder smartphone, want op de Fitbit Versa 2 kun je 300 nummers opslaan. Ergens koffie halen? Die kun je betalen met je smartwatch en de batterij gaat meer dan vier dagen mee.

Winnen?

Santé mag twee exemplaren van Fitbit Versa 2 (t.w.v. € 199,-) weggeven. Vul onderstaand formulier in om kans te maken.

Je kunt meedoen tot en met 31 december 2019.

Winnen: 2 kaarten voor Fitfair 2019

Fitfair

 

De Fitfair is op vrijdag 22 en zaterdag 23 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Twee dagen lang kun je je vergapen aan de nieuwste ontwikkelingen op fitnessgebied. Ook kun je je laten inspireren door talloze experts.

Laat je inspireren door talloze sprekers

Zo nemen Dani Jašarević & Lizzy Blijleven, eigenaresses van Fitgirls.nl en coaches van Fitmind Academy, de hele dag het hoofdpodium over voor 4 shows. Ze gaan dan iets doen wat ze nog nooit eerder hebben gedaan en zullen zetten je mindset letterlijk in beweging zetten.

Verder vertelt Richard Bell alles over mentale coaching en fysieke ontwikkeling om tot ultiem resultaten te komen en vertelt fitnessmodel Menno Henselmans over de wetenschap achter een gezond en fit lichaam.

Work-outs

En natuurlijk kun je zelf ook in beweging komen, want er zijn talloze work-outs waaruit je kunt kiezen.

Win kaarten!

Wil je erbij zijn? Santé mag 5 x 2 kaarten weggeven. Vul onderstaand formulier voor 16 november 2019 in.

Winnen: het boek Superslapen

superslapen

 

1. (S)meer magnesium

Magnesium speelt een belangrijke rol bij allerlei processen in je lichaam, zoals het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het aansturen van het slaaphormoon melatonine. Stress en alcoholgebruik kunnen ervoor zorgen dat je lichaam extra veel magnesium gebruikt, waardoor je zonder het te weten een tekort kunt opbouwen. Het resultaat: je slaapt slechter.

Try this: Magnesium wordt het beste opgenomen via de huid. Neem daarom wekelijks een voetenbadje of een bad met esoterische magnesiumolie of epsom zout. Dit kan een beetje prikken, maar het is véél effectiever dan magnesiumtabletten, vertelt slaapexpert Floris Wouterson, van de bestseller Superslapen.

Lees ook:Zo slaap je lekker ondanks alle stress

2. Hot topic

De temperatuur van je lichaam én de slaapkamer hebben ook invloed op je nachtrust, aldus slaapexpert Wouterson. Je biologische klok zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur ’s avonds iets daalt: dit proces start vanaf half tien, bij avondmensen anderhalf tot twee uur later. Voor je lichaam is dit een signaal om te starten met de productie van melatonine (het slaaphormoon). Vanaf half vijf (voor nachtbrakers iets later) stijgt je lichaamstemperatuur weer, wat de trigger is voor de aanmaak van cortisol (activerend hormoon). Dus lig je in bed en krijg je het langzaam warmer? Dan denkt je lichaam: wakker worden!

› Try this: Stap voor het slapengaan onder een warme douche. Vlak daarna daalt je lichaamstemperatuur iets. Et voilà: de slaapprikkel!

3. Go naked

Naakt slapen is beter voor je nachtrust dan slapen in pyjama. Wouterson: “Slaap is bedoeld om fysiek te herstellen, maar ook om te ontgiften. Dit gebeurt via het lymfatisch systeem. En het zogenaamde glymfatisch systeem zorgt voor het ontgiften van neurotoxische stoffen in de hersenen: essentieel om ’s morgens goedgemutst wakker te worden.” Slapen met strak zittende kleding (zoals een beha) kan dit proces remmen.

Meer tips kun je lezen in het oktober-nummer van Santé dat nu in de winkel ligt.

Winnen?

Wil je kans maken op het boek Superslapen van Floris Wouterson? Santé mag 5 exemplaren weggeven. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij een van de gelukkige winnaars.

De winactie loopt tot en met 30 oktober 2019

Win OOfos OOmg recovery shoes

oofos

 

Dankzij het super comfortabele gepatenteerde materiaal (OOfoam) waaruit het voetbed bestaat, wordt de druk op enkels, knieën en onderrug verminderd. Zo ben je snel klaar voor de volgende training.

oofos

Winnen

Wil je een paar OOfos OOmg recovery shoes winnen? Santé mag 3 paar ter waarde van € 120,- weggeven. Vul onderstaand formulier in om kans te maken.

Je kunt meedoen tot en met 30 november 2019.

Win een Polar Ignite fitnesshorloge

polarignite

 

Hij meet je hartslag, trackt je activiteiten, analyseert je slaap, geeft inzicht in je herstel en begeleidt op maat bij je training. En hij is nog mooi om te zien ook!

polar ignite

Kans maken?

Wil je kans maken op een van de twee Polar Ignite fitnesshorloges ter waarde van € 229,90? Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij een van de gelukkige winnaars!

Je kunt meedoen tot en met 30 november 2019.

Win een regenbroek van LQSL

regenbroek lqsl

 

Handig: door de lange ritsen stap je er zo in, ook met schoenen aan. De broek is gemaakt van waterdichte en toch ademende lichtgewicht stof waarin gerecyclede plastic flessen zijn verwerkt. De regenbroek van LQSL is verkrijgbaar in diverse prints of zwart.

regenbroek lqsl

Win!

Wil je kans maken op een van de vijf regenbroeken ter waarde van € 89,95 die we mogen weggeven? Vul onderstaand formulier in.

De winactie loopt tot en met 30 november 2019.

Win een voucher voor sportkleding van REVIVE

revive

 

Met de hippe items van REVIVE kom je stijlvol voor de dag in de sportschool of yogastudio, en weet je zeker dat bij de productie mens en planeet niet onnodig hebben geleden.

revive

Winnen?

Vul onderstaand formulier in om kans te maken op een van de vier bonnen ter waarde van € 100,-.

Je kunt meedoen tot en met 30 november 2019.

 

Win blarenpleisters voor sporters én hoge hakken liefhebbers

blarenpleisters

 

Hoge hakken

Bijna iedereen die regelmatig hakken draagt kent het. Je voelt het als je gaat zitten, of juist als je te lang blijft staan: een blaar! Pleister erop en gaan, denkt maar liefst 50 procent. En dat terwijl je daar eigenlijk niets aan hebt. Sterker nog, pleisters verschuiven, schuren en kunnen bacteriën vrij spel geven, waardoor de kans op een infectie vergroot.

We zijn dan ook niet te spreken over het gebruik van reguliere pleisters bij blaren: bij 78 procent laat de pleister los, 74 procent geeft aan dat de pijn niet vermindert en 67 procent dat het gebruik de wond niet heelt.

Het loont dus de moeite een speciale blarenpleister te gebruiken. En omdat de ene blaar de andere niet is, introduceert Compeed nu Blarenpleister Hoge Hakken. Deze unieke pleister is klein en doorzichtig en door de inkeping ter hoogte van de achillespees blijft-ie perfect zitten, net zolang als jij blijft staan.

Hardlopen

Sporters en vooral hardlopers kunnen last krijgen van blaren. Met name de hiel is een gevoelige plek. In de helft van de gevallen plakken we er een gewone pleister op, dan gaat het wel weer even. Hoewel… Daarom introduceert Compeed Blarenpleister Sport Hiel, speciaal ontwikkeld voor momenten waarop de voeten intensief gebruikt worden.

Wrijving en druk bij de hiel zijn vaak de boosdoeners en dat is precies waar de ergonomisch gevormde pleister zorgt voor directe verlichting en de speciale structuur voor 20% extra demping. De blaarpleister zit als een tweede huid en helpt zelfs bij de actiefste sessie tegen pijn, wrijving en ontstekingen. De actieve gel hydrocolloïde zorgt dat de wond sneller herstelt, terwijl jij door sport.

Winnen blarenpleisters voor sporters en hoge hakken liefhebbers

Santé mag vijf setjes Blarenpleister Hoge Hakken en Blarenpleister Sport Hiel weggeven. Wil je kans maken? Vul onderstaand formulier in.

Deze actie loopt tot en met 11 oktober 2019