Recept: feestelijke quiche

 

De Pulled Oats® van Gold&Green® geven een heerlijk kruidige smaak aan het gerecht. Een feestelijke maaltijd voor tijdens de winterdagen!

Ingrediënten

 Bodem

  • 80 g boter
  • 1,5 dl tarwemeel
  • 1,5 dl geraspte kaas
  • 30 ml koud water

Vulling

  • 1 pak Pulled Oats® Tomaat
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteen
  • 80 g verse babyspinazie
  • 2/3 dl zongedroogde tomaatjes
  • Verse basilicum
  • Olie om in te bakken
  • 2 kleine eieren
  • 1,5 dl mascarpone
  • 1,5 dl geraspte mozzarella
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de zachte boter, geraspte kaas, water en tarwebloem. Druk de bodem aan in een taartvorm (24 cm diameter). Het deeg mag over de randen krullen. Bak 10-15 minuten.
  3. Bak de fijngesneden knoflook en ui aan in een pan met wat olie, totdat de ui glazig is. Voeg de spinazie toe en bak totdat het overtollige vocht is verdampt. Verspreid over de taartbodem en besprenkel met zongedroogde tomaatjes, Pulled Oats en basilicum.
  4. Klop in een kom de eieren, mascarpone, geraspte kaas, zout en peper. Schenk het mengsel in de taartvorm. Bak 30 minuten, of totdat het midden compleet is gestold. Laat de quiche voor het aansnijden eerst 5-10 minuten afkoelen.
  5. Serveer met een verse salade.

Recept en beeld: Gold&Green