Krijg je hier nu echt rimpels van?

rimpels

 

Het is Halloween, maar het is misschien beter om niet al te veel griezelige films te kijken. Uit Brits onderzoek onder 2.000 volwassenen blijkt dat horror- en thrillerfilms vroegtijdige veroudering kan veroorzaken.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Foreo, een Zweeds bedrijf dat beautyproducten produceert.

Lees ook:Hoe ontstaan rimpels?

Voorhoofd

Tijdens het onderzoek bleek dat kijker 9 tot 11 keer een geschokt, gespannen of verrast gezicht trekt bij het kijken van films als The Silence of the Lambs en The Shining.

Dr. Harry Singh, woordvoerder van het Zweedse bedrijf: “Wanneer we een geschokte blik hebben, activeren we de spieren van het voorhoofd. Door deze uitdrukking te herhalen, worden deze spieren versterkt en ontwikkelen we horizontale lijnen over het voorhoofd.”

Meeste rimpels door deze films

Dit zijn de films die volgens het onderzoek de meeste rimpels kunnen veroorzaken:

Top 3 horrorfilm:

 1. The Shining
 2. Alien
 3. The Exorcist

Top 3 thrillers

 1. The Silence of the Lambs
 2. The Sixth Sense
 3. Die Hard

Zo blijft je lippenstift langer mooi

lippenstift

 

Scrub je lippen voordat je je lippenstift gebruikt. Er zijn lipscrubs te koop, maar je kunt ook zelf aan de slag:

Scrub met een washandje

Gebruik een vochtig washandje en maak cirkelende bewegingen over je lippen. Gratis en effectief.

Lees ook:Verslaafd aan lippenbalsem

Scrub met suiker

Suiker werkt goed als scrub. Meng het met olijfolie, honing of vaseline en je hebt binnen een minuut een zelfgemaakte lipscrub.

Scrub met een tandenborstel

Smeer een beetje vaseline op een tandenborstel en maak draaiende bewegingen over je lippen.

De huid van je lippen is dun en gevoelig. Scrub ze daarom niet dagelijks, maar maximaal 3 of 4 keer per week.

Hou van jezelf zoals je bent

Hou van jezelf zoals je bent

Je bent mooi zoals je bent. Met of zonder sproetjes. Natuurlijk mag je de natuur best een handje helpen als je je daar goed bij voelt. Sommige mensen gaan wel heel ver. Youtuber Naomi Jon besloot met henna sproetjes te maken en dat ging helemaal mis.

Het goede nieuws voor Naomi is dat ze (aan haar Instagram te zien) inmiddels een oplossing heeft gevonden; een manier om haar huid schoon te maken of een manier om de te donkere sproetjes te verbergen.

Ayo Ogunseinde

De leukste adventskalenders

De leukste adventskalenders

1. Good hair day met Aveda
Met Kerst heb jij de perfecte coupe. In de adventskalender van Aveda vind je namelijk alles voor je haar. Naast de mini's zitten er een aantal full size producten in de kalender.
€90,95 via Aveda.


2. Huidverzorging van Biotherm
Een fijn cadeau voor jezelf of een ander. De adventskalender van Biotherm bevat vierentwintig huidverzorgingstoppers van het merk.
€50,48 via Douglas.


3. Topper van L'Occitane
Al een paar jaar op een rij brengt L'Occitane een adventskalender met prachtige illustraties uit. Als dat niet gezellig onder de kerstboom staat.
€99 via L'Occitane.


4. Charlotte Tilbury, een beetje glitter kan geen kwaad
Open tot Kerst een glitterlade en je vindt iedere dag een traktatie voor jezelf.
€185 via De Bijenkorf. Online uitverkocht.


5. Kerstboom van Rituals
Geen ruimte voor een kerstboom? Met de adventskalender van Rituals heb je een waardige vervanger.
€59,90 via De Bijenkorf.


6. Yves Rocher
Online is dit pareltje helaas al uitverkocht, maar in een van de winkels van Yves Rocher maak je misschien nog kans om deze adventskalender te vinden.
€39,90 via Yves Rocher.


7. Uil van The Body Shop
Olivia the Owl leidt je langs 24 verwenproducten die geïnspireerd zijn op de natuur.
€50 via The Body Shop.


8. 12 days of Christmas van Lush
Tel de laatste twaalf dagen voor Kerst af met Lush.
€99,95 via Lush.


 


9. Ontdek 24 speciaalbieren met Beer Discovery
Ontdek in de aanloop naar Kerst iedere dag een speciaalbier.
€49,95 via Bol.com.


13. Een ontbijtje per dag
Met de adventskalender van MyMuesli begint je dag goed. Er zijn verschillende varianten: iedere dag een gezond havermoutontbijt, een mueslireep of een deluxe variant, waarin je ook andere verrassingen vindt.
Deluxe, €129,90 / Mueslireep of MyMuesli2go, € 49,90 / Havermout, €39,90 via MyMuesli.
 

Kan een wimperserum de kleur van je ogen veranderen?

Wimperserum

Het werkende bestandsdeel in het serum van Kruidvat, maar ook in veel andere wimperserums, is bimatoprost. Bimatoprost wordt ook gebruikt in oogdruppels tegen de oogziekte glaucoom. Jaren geleden werd ontdekt dat lange wimpers een bijwerking van bimatoprost is. Daardoor is het de laatste jaren ook steeds populairder als ingrediënt van wimperserum.

Verschillende artsen bevestigen dat het ingrediënt bimatoprost je oogkleur donkerder kan maken, doordat de aanmaak van pigment wordt gestimuleerd. Er wordt een onderzoek genoemd waarin bijna 700 mensen een serum met bimatoprost gebruiken. Bij twee deelnemers werd een lichte verkleuring in de ogen gezien.

Een wimperserum breng je aan op de rand boven je wimpers. Bij juist gebruik zal het serum niet in je oog komen. De kans op verkleuring is klein, maar het kan.

Bron: Nu.nl | Beeld: Shutterstock

Dit kun je beter niet meer doen bij de kapper

Dit kun je beter niet meer doen bij de kapper

Zit je het meest comfortabel met je benen over elkaar? Bij de kapper kun je dat beter niet doen. Wanneer je je benen over elkaar slaat, zit je iets schever dan normaal, waardoor je kapsel ongelijk kan worden.

Oeps, had jij daar wel eens bij stilgestaan? Nog twee dingen die je beter niet kunt doen: praten met veel handgebaren en je hoofd bewegen.

Bron: Goodhousekeeping | Beeld: Shutterstock

Je neus lijkt groter op een selfie

Als je een foto vanaf ongeveer 30 centimeter afstand maakt, lijkt je neus 30% groter. Wordt de foto vanaf 1,5 meter afstand genomen dan is je neus op de foto in proportie.

Volgende keer misschien toch een geduldige partner, vriendin of voorbijganger vragen om een foto van je te maken.

Bron: Metro.co.uk | Beeld: Shutterstock

Door deze make-uptip zie je er jonger uit

Voor een onderzoek werden foto’s van vrouwen bewerkt: één foto kreeg meer contrast, de andere foto minder contrast. In de foto met meer contrast werden vooral de ogen, lippen en wenkbrauwen opvallender gemaakt, zodat ze echt uit het gezicht sprongen.

In 80 procent van de gevallen werd de vrouw op de foto met meer contrast beoordeeld als jonger. Tijd dus om met make-up iets meer contrast aan te brengen in je gezicht?

Make-uptechnieken

 • Zet je lippen iets extra aan met een lippotlood in een kleur die dicht bij je natuurlijke lipkleur ligt. Vervaag de lijn, zodat die niet te hard is. Kleur de rest van je lippen in met dezelfde kleur.
 • Gebruik een middenbruine kleur oogschaduw op je oogleden en zet het in je crease aan met een iets donkerdere tint. Met een kwast kun je de kleuren blenden. Maak het af met eyeliner en mascara.
 • Je wenkbrauwen iets aanzetten, kan een groot verschil maken. Kies voor een wenkbrauwpotlood die niet teveel afwijkt van je eigen haarkleur. Zet kleine streepjes en borstel je wenkbrauwen daarna in vorm, eventueel met wenkbrauwgel.

Bron: Prevention | Beeld: Shutterstock

Snapchat-filter als voorbeeld voor de plastische chirurg

Snapchat filter

De Britse dokter Esho (van het in daar bekende tv-programma Body Fixers) snapt het ergens wel. De filters maken je ogen groter, je gezicht iets smaller en dat allemaal zonder rimpels.

Hij vindt de trend zorgwekkend. Deze vrouwen hebben waarschijnlijk een vertekend lichaamsbeeld en de kans bestaat dat ze na de operatie nog steeds niet tevreden zijn. Vrouwen die hem bezoeken met een foto van zichzelf met filter stuurt hij door naar een psycholoog.

Social media hebben veel invloed op het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het zorgt er soms voor dat zelfvertrouwen samenhangt met het aantal likes. Esho: ‘There is now a generation of both women and men who are more visually aware than ever before.’

Bron: The Independent | Beeld: Shutterstock

Volgens onderzoek werken gezichtsoefeningen echt

Net als de sportschool zijn de gezichtsoefeningen niet voor iedereen weggelegd. Dertig minuten per dag trainen vergt enige discipline. Tijdens het onderzoek stopten een aantal deelnemers.

De deelnemers die het onderzoek wel volbrachten trainden twintig weken lang hun gezichtspieren. De eerste acht weken werd er iedere dag getraind, daarna afgebouwd naar om de dag trainen.

De voor- en nafoto’s van de mensen werden voorgelegd aan een dermatoloog die niet van het onderzoek afwist. Gemiddeld werden de deelnemers drie jaar jonger geschat op de foto’s die na het experiment waren gemaakt.

Misschien is yoga voor je gezicht dus toch de moeite waard als je lijntjes en rimpels wil tegengaan. Via YouTube kun je met de zoekterm Face Yoga genoeg oefeningen vinden.

Beeld: Shutterstock

De pijnlijkste beautybehandelingen

De pijnlijkste beautybehandelingen

De meest pijnlijke behandelingen op een schaal van 1 tot 5:

 1. Bikinilijn waxen (3,89)
 2. Een tattoo laten zetten (3,52)
 3. Scrotum waxen (3,45)
 4. Bovenlip waxen (3,11)
 5. Neuscorrectie (3,09)
 6. Benen waxen (2,98)
 7. Armen waxen (2,93)
 8. Liposuctie (2,87)
 9. Eyeliner tattoo (2,81)
 10. Gezichtshaar laten epileren (2,73)

Deze behandeling zijn de pijn het meest waard volgens de deelnemers:

 1. Een tattoo laten zetten
 2. Gezichtshaar laten epileren.
 3. Wenkbrauwen laten waxen
 4. Sapkuur
 5. Bovenlip laten waxen

Benieuwd naar meer cijfers uit het onderzoek? Je vindt ze hier.

Bron: Zensa Skincare | Beeld: Shutterstock