Zo zie je of iemand liegt

leugen

 

1. Kijk goed naar de lach

Een scheve glimlach kan erop wijzen dat iemand iets te verbergen heeft.

2. Kijk in de ogen

Kijk niet alleen naar de lach, maar ook naar de ogen om te zien of iemand echt lacht. Een oprechte lach zie je terug in de ogen, terwijl bij een fake lach alleen de mondhoeken krullen.

Lees ook: Liegen kun je leren

3. Let op zenuwachtige trekjes

Let op zenuwachtige trekjes, zoals friemelen aan de haren of nagels. Toch is dit volgens onderzoek minder belangrijk dan de gezichtsuitdrukking en de lach. Sommige mensen hebben nu eenmaal tics.

4. Let op verbale kenmerken

Als iemand geen antwoord geeft, van onderwerp wisselt of opeens een ander taalgebruik heeft, kan dat wijzen op een leugen.

5. Let op veranderingen

Let niet op een specifieke actie, maar op veranderingen. Veranderingen in het gedrag, taalgebruik of in het verhaal dat verteld wordt.

Bron: DailyMail / Pamela Meyer auteur van het boek Liespotting | Beeld: Shutterstock

Eindeloze zoektocht naar geluk maakt juist ongelukkig

zoektocht naar geluk

 

Uit Brits onderzoek onder voornamelijk vrouwelijke studenten, blijkt dat zij die geluk heel belangrijk vinden, eerder symptomen van een depressie vertoonden, meldt Welingelichtekringen.nl.

Lees ook:Gelukkige mensen vaak in de natuur te vinden

Gevoelens

Volgens hoofdonderzoeker Julia Vogt van de University of Reading word je, als je geluk te hoog waardeert, te bewust van je emoties en kost het je meer moeite om ze op een goede manier te reguleren.

Uit eerder onderzoek in de Verenigde Staten werd uitgevoerd, kwam al naar voren dat er een link is tussen depressieve gevoelens en extreme waardering van geluk.

Waarom?

Maar hoe komt het dat mensen die een eindeloze zoeken naar het ultieme geluk, juist zo ongelukkig zijn?

Er zijn een paar redenen:

 • Zoals eerder gezegd kunnen deze mensen hun emoties moeilijk reguleren en hebben ze er moeite mee om zelf te genieten van wat er om ze heen gebeurt en wat ze meemaken.
 • Mensen die geluk belangrijk vinden, stoppen hun negatieve emoties vaak weg. Volgens Vogt ga je juist aan bepaalde dingen denken als je jezelf hebt opgelegd om er niet aan te denken.

De etiquette voor nieuwjaarszoenen

nieuwjaarszoenen

 

Nieuwjaarswensen mogen tot 6 januari

Officieel mag je elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen tot en met Drie Koningen op 6 januari. Een uitzondering daarop is een nieuwjaarsreceptie die na 6 januari gevierd wordt.

Lees ook:Nieuwjaarsdag niet favoriet

Je hoeft niet te zoenen

Onthoud dat zoenen nooit verplicht is. Je kunt ook een stevige handdruk geven. Door je arm daarbij gestrekt te houden, kun je met respect aan de nieuwjaarszoenen ontkomen.

Zoencultuur

Niet overal heerst een zoencultuur. Zoen je je collega’s niet op verjaardagen? Dan worden er wellicht ook geen nieuwjaarszoenen uitgedeeld. Heb je hardleerse collega’s die het toch elk jaar proberen. Roep dan bij binnenkomst ‘Gelukkig nieuwjaar voor iedereen!’ Hopelijk ben je er dan in een keer vanaf. En anders kun je altijd nog tot en met Drie Koningen vrij nemen als je genoeg dagen hebt!

Gelukkig nieuwjaar!

Zo houd je oud & nieuw leuk voor je huisdier

huisdieren oud en nieuw

 

1. Laat je hond vroeg uit

Aan het begin van de avond wordt er minder vuurwerk afgestoken. Houd je hond voor de zekerheid de hele tijd aan de lijn en voorkom dat je hond schrikt en wegrent als er vuurwerk wordt afgestoken.

Lees ook:Slaap jij met je huisdier in bed?

2. Blijf zelf kalm

Als je zelf nerveus bent, omdat je weet dat je huisdier op het vuurwerk zal reageren, vererger je de situatie. Je huisdier zal de stress aanvoelen en daar ook op reageren.

3. Zet achtergrondmuziek aan

Een rustige radiozender of klassieke muziek op de achtergrond kan afleiding bieden.

4. Leid je huisdier af

Leid de aandacht van de knallen af met een speeltje of brokjes. Begin met afleiden voordat het vuurwerk begint. Doe de gordijnen dicht zodat het vuurwerk niet te zien is.

5. Medicatie

Sommige mensen kiezen voor medicatie om hun huisdier rustig te houden. Via de dierenarts kun je een recept aanvragen. Let op: niet alles is even diervriendelijk!

6. Zorg dat je kat niet naar buiten kan

Sluit ook het kattenluikje goed af. Katten die schrikken kunnen het soms op een lopen zetten.

7. Tip voor volgend jaar: trainen

Je kunt je huisdier trainen om beter op knallen te reageren. Er zijn speciale cd’s op de markt om je huisdier over vuurwerkangst heen te helpen.

Bron: Care.com / UU.nl

10 kerstfilms om vandaag nog op Netflix te kijken

kerstfilms

The Christmas Chronicles

Kate en haar broer Teddy zijn op kerstavond alleen thuis. Ze maken een plan om de kerstman op heterdaad te betrappen. Dat lukt, maar het gaat helemaal mis. Kan de kerstman kerstavond nog redden?

Lees ook: ‘6 tips om meer me-time in te plannen’

A Christmas Prince

Netflix’ eerste eigen kerstfilm (2017) is precies wat je van een kerstfilm verwacht, lekker cheesy. Een beginnend journalist wordt naar Aldovië gestuurd voor een primeur over een knappe prins. Ze gaat undercover, raakt verstrikt in haar eigen leugen en wordt verliefd.

A Christmas Prince: The Royal Wedding

Na A Christmas Prince op dreef? Het vervolg gaat over the royal wedding van Amber en Richard. Amber krijgt te maken met verschillende koninklijke protocollen. Kan ze haar leven veranderen voor haar droomprins en krijgt ze haar happily ever after?

The Princess Switch

Tijdens een bakwedstrijd botst Stacy tegen haar dubbelganger aan en die heeft een opmerkelijk verzoek. Hertogin Margaret wil graag leven als een ‘normaal persoon’. De twee wisselen van identiteit en dat leidt tot ingewikkelde situaties en onmogelijke liefdes.

Christmas Inheritance

Ellen kan het bedrijf van haar vader overnemen, daarvoor moet ze eerst naar het slaperige stadje Snow Falls om kerstpost af te leveren. Door een sneeuwstorm strandt ze in een motel en daar ontdekt ze waar kerst echt om draait.

The Holiday Calendar

Abby heeft een baan waar ze niet gelukkig van wordt en zit in de knoop met haar toekomst. Ze krijgt een adventskalender van haar opa. Al snel ontdekt ze dat de adventskalender haar toekomst lijkt te voorspellen

A Wish for Christmas

Sara’s baas steelt haar goede idee. Sara heeft daarom maar één wens voor kerst: dat ze eindelijk voor zichzelf kan opkomen. De kerstman geeft haar 48 uur, maar maakt 48 uur van magie een blijvend verschil?

Office Christmas Party

Als de baas het kerstfeest aflast, besluiten de werknemers toch een kerstfeest te organiseren. Een kerstfeest op kantoor, dat kan alleen maar misgaan.

Let it snow

Tijdens kerstavond treft een sneeuwstorm een klein stadje. Dit gaat niet zonder gevolgen. De sneeuwstorm heeft namelijk invloed op de vriendschappen, het liefdesleven en de toekomst van een groep scholieren…

A bad moms Christmas

The bad moms zijn terug! De gestreste moeders weten het allemaal niet meer als hun moeders spontaan op bezoek komen. Kerst wordt nog intimiderender dan normaal…

Beeld: Shutterstock

Zo leuk is het om nieuwe dingen te proberen!

nieuwe dingen proberen

 

Maar hoe kun je aan de slag gaan? Misschien is deze november-kalender van Action for Happiness een idee. Download de kalender en hang ‘m op je koelkast en bekijk dag voor dag wat je kunt doen om je lekkerder in je vel te voelen.

Lees ook:Leuk: elke dag een beetje optimisme

Niet ingewikkeld

En het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een andere route naar je werk nemen of maak eens iets lekkers voor vanavond met een ingrediënt dat je nog nooit hebt geprobeerd.

Elke dag nieuwe dingen proberen

Verlaat je comfortzone en download de kalender!

Waarom eet je meer als het kouder wordt?

meer eten door kou

 

Volgens Margriet Westerterp, hoogleraar voedselinameregulatie bij de mens aan de Maastricht University, klopt het dat we meer eten als het kouder wordt. Volgens haar heeft dat deel te maken met het feit dat je lichaam in de winter meer energie gebruikt om je temperatuur op peil te houden. “Kou geeft een oncomfortabel gevoel. Als we extra veel eten, komt er meer warmte vrij die een daling van je kerntemperatuur tegengaat.” Je lichaam heeft een kerntemperatuur van ongeveer 37 graden.

Lees ook:5 voordelen van de kou

Tips

Hoe kun je voorkomen dat je in koude dagen te veel kilo’s erbij krijgt?

Westerterp heeft een aantal tips om te voorkomen dat je te veel aankomt tijdens koude dagen:

 • Eet eiwitrijk maaltijden, want daar kom meer warmte door vrij dan bij een maaltijd rijk aan vet en koolhydraten. Eiwitrijke producten zijn peulvruchten, soja, vis, zuivelproducten en vlees. Maar ook rode peper is een aanrader.
 • Ook groene thee of koffie zorgen ervoor dat er warmte vrijkomt.
 • Zoek eens wat vaker de kou op. De meeste mensen komen tijdens koude dagen minder vaak naar buiten. Uit onderzoek echter blijkt dat je in de kou meer energie verbrandt. Als je buiten beweegt, bijvoorbeeld hardlopen of wandelen, dan verbrandt je lichaam energie door beweging en activeer je door de kou je bruine vetweefsel. Dat is een gunstig type vet dat calorieën omzet in warmte en daardoor bijdraagt aan een hogere verbranding.

Bron: HLN.be

Dit onverwachte standje van wasmachine is slecht voor milieu

wasmachine

 

Het zijn niet de lange wasprogramma’s met de centrifuge op het hoogste standje die het slechtst voor het milieu zijn, maar het wasstandje met een delicaat programma, meldt Welingelichtekringen.nl.

Lees ook:5 dingen die je beter niet in de droger kunt doen

Meer plastic

Uit onderzoek aan de Newcastle University blijkt dat er bij een fijnwasprogramma meer water wordt gebruikt en dat er meer plastic vrijkomen. Het ligt allemaal aan de verhouding tussen de hoeveelheid water en hoe hard de machine draait.

Bij een gewone katoenen was kwamen er gemiddeld 800.000 microplasticvezels vrij, maar bij een fijnwas waren dat er gemiddeld 1.4 miljoen.

Deze vezels zijn zo klein dat ze makkelijk door de filters van een wasmachine kunnen en uiteindelijk in de zee terechtkomen.

Hoeveelheid water

Onderzoeker Max Kelly: “We ontdekten tot onze verbazing dat de delicate wasprogramma’s voor meer plastic zorgen in het water dan de gewone wasprogramma’s. Dat komt door de grote hoeveelheid water dat wordt gebruikt, bedoeld om kwetsbare kleding te beschermen, meer vezels uit het materiaal plukt.”

Advies

Om aan het milieu te denken, raden de onderzoekers om geen halve wasjes te draaien en het juiste wasprogramma voor je kleding te kiezen.

Vrouwen met overgewicht shoppen het liefst online

online shoppen

 

Uit een enquête onder ruim 1.100 Britse vrouwen met kledingmaat 44 maar liefst 67 procent liever online shopt dan naar een winkelstraat gaat.

Lees ook:Ontspannen tijdens het shoppen

Waarom liever online shoppen?

Er zijn een paar redenen waarom ze de voorkeur aan online geven.

 • In de winkelrekken is een schrijnend gebrek aan grote maten.
 • Meer dan de helft vindt de kleedkamers in winkels niet gezellig.

Opvallend is dat 75 procent weleens heeft gehuild tijdens het winkelen.

Welke webshops scoren goed welke niet?

Als er online wordt gewinkeld dan is webshop Asos de grote favoriet. Webwinkels als Zara, Topshop, French Connection, Gap en Primark kregen een slechte beoordeling, omdat er weinig keuze is in grote maten.

Verrassend: dit is de top 3 beste steden voor fashion addicts

modesteden

 

Holiu, een zoekmachine voor vakantiehuizen vroeg zich af welke steden in Europa nu perfect zijn om te winkelen en kwam tot een verrassende top 3.

Lees ook:Ontspannen tijdens het shoppen

1. Zagreb, Kroatië

Met een 4,35 is Zagreb de populairste winkelstad van Europa. Waarom? Nou, er zijn maar liefst 915 kleding- en schoenenwinkels in deze stad. Naast klassiekers als Zara, H&M en Mango, vind je ook heel veel lokale en unieke winkels van Kroatische ontwerpers. Leuk om te weten: de uitverkoop is vanaf 27 december.

Authentieke winkels:

 • LuLu Couture – Gundulićeva ulica 3: heel exclusief omdat er slechts twee winkels in de wereld zijn. Het is een perfecte reflectie van de hedendaagse Kroatische mode.
 • Ulični Ormar – Vintage & Retro – Nikole Jurišića 16: een magische vintage shop waar je zeker even tussen wil snuffelen om een uniek stuk te scoren.

2. Turijn, Italië

Opvallend, maar uit het onderzoek kwam niet Milaan als favoriete modestad naar voren, maar Turijn. Het scoorde een 4,29 en dat is niet zo gek met maar liefst 2.800 kleding- en schoenenwinkels.

De winteruitverkoop is tussen 5 januari en 28 februari.

Authentieke winkels:

 • CHLOE – Kleding & Concept Store – Via Accademia Albertina, 36: mooie winkel vlakbij Via delle Mille met elegante en creatieve kleding.
 • Bagni Paloma, Via dei Mille, 30: concept store met een rauw randje.

3. Wenen, Oostenrijk

Wenen is niet alleen een historisch, prachtige stad, maar ook de perfecte plek voor fashionista’s om hun slag te slaan in een van de 3.000 designwinkels. Wenen scoort met een gemiddelde van 4,28 op Google.

De winteruitverkoop is hier van januari tot februari.

Authentieke winkels:

 • Luv de winkel – Gumpendorfer Straße 24: kleine winkel met charmante kleding en schoenen.
 • Vintage Fabrik – Mariahilferstraße 3: één van de grootste vintage winkels in Wenen.

5 producten die je beter niet in de badkamer kunt bewaren

bewaren in badkamer

 

1. Je scheermesje

Vocht is funest voor je scheermesje. Bewaar je mesje daarom liever niet in de badkamer. Lees meer tips om ervoor te zorgen dat je scheermesje langer meegaat.

2. Make-up

In de badkamer is het warm en vochtig als er net iemand gedoucht heeft, terwijl het misschien best wel koud is wanneer de badkamer niet gebruikt wordt. De schommelende temperaturen zorgen ervoor dat de badkamer niet de ideale opbergplek voor je make-up is.

Lees ook:6 tips om van je badkamer een fijnere ruimte te maken

3. Medicijnen

Op de meeste medicijnen staat dat ze bij kamertemperatuur bewaard moeten worden. De behaaglijk warme badkamer is heel wat anders dan de gemiddelde kamertemperatuur. Je wilt niet dat de werking van medicijnen verminderd wordt, ga daarom altijd na of het kwaad kan om je medicijnen in de badkamer te bewaren.

4. Handdoeken en linnen

In een vochtige ruimte gedijen schimmels extra goed. Is er een andere plek beschikbaar om handdoeken en linnen te bewaren? Doen.

5. Elektronica

Heb je toch elektronica in de badkamer (een losse elektrische verwarming, een radio)? Zorg ervoor dat deze spullen speciaal geschikt zijn voor de badkamer.

Onderzoek: we zijn tevreden over ons leven

tevreden

 

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat we heel tevreden over ons leven. Vooral ouderen zijn vaker gelukkig en tevreden dan ruim twintig jaar geleden, meldt Nu.nl. Zo is 89 procent van de 55-plussers heel erg happy, terwijl dat percentage in 1997 op 84 procent lag.

Lees ook: Wat maakt je gelukkig?

Minder tevreden

Jongvolwassenen tussen de 18-25 jaar zijn iets minder tevreden met hun leven. 86 procent zegt nu gelukkig te zijn, terwijl dat in 1997 maar liefst 91 procent was. Het is niet helemaal bekend waarom ze minder tevreden zijn, maar er wordt vermoed dat ze door de toegenomen prestatiedruk iets minder tevreden zijn over hun leven, meldt RTLnieuws.nl.

 

Ben jij gelukkig met jouw leven?